Hva bør du tenke på når du velger strømleverandør

Noen synes kanskje strøm er kjedelig, mens andre elsker å fordype seg i spotpriser og rammeavtaler. Det er uansett klart at vilkårene er forskjellige og derfor en god del å sette seg inn i. Elektrisitet har ikke ulik kvalitet, så det er derfor viktig å ikke betale for mye. Du får ikke mer enn 1380W ut av apparatet hva enn du gjør, selv om det bare blir kaldere og kaldere der ute.

Det er mange ting å ta hensyn til når man skal velge strømleverandør, slik at man ikke betaler mer enn man må. Selv i dag når de fleste hjem skal ha installert strømmåler for å kontrollere forbruket er det viktig å tenke på disse tingene.

Strømavtale

Hvabor du tenkepanar du velgerstromleverandor 1 - Hva bør du tenke på når du velger strømleverandør

Debatten om hvilken strømavtale som lønner seg har fortsatt ikke gitt seg. Det er alt fra fastpris, spotpris, variabel pris, webpris også videre som diskuteres. Det er først når man ser på NordPool sin oversikt man forstår at prisene varierer mye mellom områder, tider på døgnet og hvordan været er. Bor man et sted der været varierer mye kan man kanskje velge spotpris, mens der temperaturen holder seg stabil er kanskje fastpris tingen.

Pris og nettleie

Hvabor du tenkepanar du velgerstromleverandor 2 - Hva bør du tenke på når du velger strømleverandør

Mange handler kun etter strømpris, men det er ikke sikkert dette lønner seg over tid. Nettleien kommer som regel i egen faktura, og derfor må man forsøke å finne en god løsning for dette. Noen selskaper eier også nettet og derfor kan det hende at denne leien ikke er så dyr. Andre selskap låner nettet og må derfor legge på prisen for dette.

Alle strømleverandører jobber for å gi deg best pris, sjekk derfor ut hva som passer forbruket ditt best.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.