El-sikkerhet – Ikke stikk fra ansvaret

Når man flytter inn i en bolig, så vil man være forsikret av innboforsikring og den foreliggende boligsalgs-rapporten. Men som alt annet så vil slike anlegg svekkes over tid. Dessuten kan strømbrudd og nedslag gjøre anlegget mer utsatt for skade. Men det er mange ting man kan gjøre selv for å unngå farlige situasjoner i hus og hjem.

De fleste branner oppstår faktisk fordi man gjør noe feil selv, så derfor kan man ikke få nok fokus på el-sikkerhet i hjemmet. Det er alle huseiere sitt ansvar å sørge for at alle beboerne er trygge til alle tider. Her er noen tips:

Slå av strømmen

Vi anbefaler deg alltid å slå av strømmen når du ikke er i huset. Det sparer deg ikke minst for kostnader. Med smarte løsninger som komfyrkontroll som sørger for å kutte strømmen til komfyren ved tørrkoking. Man kan også skaffe seg en fjernstyring av varmekilder, slik at man kan skru ned eller opp varmen der det trengs. Er du opptatt av billig strøm, er slike løsninger også viktige.

Ikke bruk kontakter uten jording

Det ble ikke påbudt med jording før på 1980-tallet i norske hjem, og derfor er det faktisk mange steder fortsatt en del ujordede koblinger. De skal bli fjernet av en elektriker og erstattes med nye stikkontakter. Ved lynnedslag eller overbelastning på nettet, kan dette føre til brann.

Ikke kveil sammen mange ledninger med skjøteledning

Alle vil lade og koble til brett og mobiler for å se sine serier. Men man bør unngå at ledninger kveiler seg sammen til en potent brannfelle. Feil bruk og overbelastning kan bli farlig fordi skjøteledninger kan være av dårlig kvalitet eller ikke være registrert for det forbruket. Sørg for å bare bruke noen enheter selv om det bare er til opplading.

I tillegg kan en el-sjekk vise tilstanden på brytere, stikkontakter og sikringsanlegg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *